Har du ont i en speciell muskel eller kroppsdel så kan jag som diplomerad medicinsk massageterapeut gå in och jobba speciellt med just det problemet. Jag använder mig då av olika metoder som att lösa triggerpunkter, SCS strain and counterstrain, revolving mf.

 

SCS arbetar jag med genom att lägga muskler och smärtande punkter i smärtfritt och avslappnande/avspänt läge i 90 sekunder. Detta normaliserar spänningen i punkte/muskeln och när jag sen långsamt för tillbaka muskeln/leden till normal position bör smärtan ha minskat betydligt.

 

Revolving är en myofasciell massage där man släpper spänningar i fascior/bindväv. Massagen utförs med tryck och långa långsamma rörelser där fascians elastisitet bestämmer tryck och hastighet.

 

Triggerpunkt är en smärtande punkt i spända muskelsträngar. Smärtan är ofta lokal men kan även stråla ut inom ett visst område som är speciellt för varje enskild triggerpunkt och muskel. En aktiv triggerpunkt kan göra ont även utan att något tryck dvs när muskeln är i vila medans en latent triggerpunkt endast smärtar vid tryck på punkten.